15 április 2014

Gyerekek a Húsvétról

Miről szól az ünnep?


„Kedves Isten! Kérlek, tegyél még egy ünnepet karácsony és húsvét közé. Köszönöm!”
Zoli, 5 éves 

„Az utolsó vacsorán már volt egy kis árulásszag a levegőben, de senki sem szólt, senki se figyelmeztette Jézust! Az olajfák hegyén ő sírt, a sumák tanítványai meg aludtak. Így aztán senki se vette észre, hogy letartóztatták, és senki se dobta érte be magát.” 

„Júdás harminc ezüstért árulta el, Szent Péter semmiért, csak, mert beijedt. Az én szememben Júdás volt a legrosszabb jézusáruló a földön. Harminc ezüstért árulta, aztán megbánta, eldobta, és öngyilkos lett, de túl későn. Ki tudja, ki szedte össze azt a pénzt.”

„Szent Péter, mikor a kakas háromszor elkukurikolta magát, és megadta a jelet, hogy most lehet Jézust elárulni, elárulta, de nem pénzért, hanem, mert félt a rómaiaktól és a kereszttől. De aztán megbánta, és fejjel lefelé nézett szembe a halállal.”

„Poncius Pilátus kegyetlenül megkínozta Jézust: meghúzta a szakállát, bizonyos szellemes kérdéseket tett fel neki, véresre korbácsoltatta. Aztán rátettek egy töviskoronát, és miközben egyfolytában jópofáskodtak, odaszegezték a kereszthez.”

„Jézus egy barlangban volt eltemetve - nem abban, amelyikben született, attól sokkal messzebb -, és két vagy három római katona őrizte. Egy bizonyos ponton a kő elmozdult, és megjelent Jézus feltámadva, mint a szálfa. Az őrök alighogy meglátták, két infarktusban törtek ki.”
Krisztián, 6 éves

„Nekem Jézus akkor csinálta a legnagyobb csodát, mikor minden segítség nélkül föltámadt. A húsvét arról szól, hogy létezik egy másik élet ez után, amink van. Ha arra gondolok, hogy fel fogok támadni, fütyülök a halálra!”

„Támadik a Jézuska. És jön a nyuszi.”
Tamás – 5 éves


Hogyan ünnepeltek?


„Gyerekek, mi hogyan készülünk a húsvétra?
- Ruhában.”
Dominika, 4 éves

„Húsvétkor végre apám is velünk van, és az asztalnál megáld bennünket a tenyerével, és én is megáldom valamelyik szülőmet vagy a másikat, és az öcsémet. A húsvéti versikét elszavalom vagy elénekelem.”

„Ebédre felvágottat, csirkét, töltött veknit és húsvéti tortát eszünk. Nekem a húsvéti torta a mindenem. Mária néném csinálja, direkt azért hívjuk meg.”


A nyúl és a tojás


„Én csak attól félek, mi lesz, ha nem támad fel a Jézuska, akkor aztán a nyuszi sem hoz majd semmit, pedig én nagyon várom. A mamámmal megyünk majd a templomba megnézni a feltámadást, aztán, ha megvolt, jön a nyuszi. De mi lesz, ha mégsem lesz? Én akkor is kiveszem a szekrényből a csokitojást, mert már megtaláltam, tudom, hogy hol van.”
Miklós – 7 éves

„Köszönöm, Istenem, hogy teremtettél húsvéti nyulakat. Kérlek, vegyél nekünk egy házat, amiben velünk élhet a húsvéti nyuszi. Becsszó, megengedném neki, hogy bármikor elmenjen, hiszen tudom, hogy sok gyereket kell meglátogatnia.”
Szandi – 4 éves

„Mindig is tudtam, hogy a nyuszi hozza az ajándékokat, mert megmondták a szüleim. Sőt, egyszer láttam is, amikor a kertünkben a neki elkészített kis fészekbe beleugrott. Sajnos, más nem látta, ezért aztán a tesóm sem hisz nekem.”
Szabina - 6 éves

„Hogy hozná már a nyuszi a csokikat?! Bemegy a boltba és megveszi, mi?”
Anna – 7 éves

„Nekem azt mondta a barátnőm az oviban, hogy náluk soha nem a nyuszi hozza az ajándékot, hanem a szüleinek kell mindig megvenni. Ezért aztán lehet, hogy majd én beszélek az én nyuszimmal, hogy vigyen a Zitának is csokit meg tojásokat, mert ők szegények. Aranyos a nyuszi, biztosan segíteni fog nekik is.”
Kitti – 5 éves

„Azt mondta az apukám, hogy majd meglocsol engem a nyuszi. De lehet, hogy hoz nekem ajándékot is. Még nem biztos, attól függ, mit akar.”
Szilvi – 3 éves

„Anya, gyere velem locsolkodni, mert ha egyedül megyek, el leszek hagyva és nem ismerem az utat, és valaki ellop.”
Patrik – 4 éves

„Miért hoz neked a nyuszi ajándékot húsvétkor? - Azért, mert szeretném.”
Zizi – 3 éves
Megosztás

0 megjegyzés

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
Posts RSS Comments RSS Vissza az elejére
© 2014 Ajándékdoboz